BOZOK ÜNİVERSİTESİ BİLİM VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TANITIM VE BİLGİLENDİRME ÇALIŞTAYI YAPILDI

Üniversitemiz Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi laboratuvarlarında bulunan cihazların tanıtılması ve uzman öğretim elemanları tarafından merkezde bulunan cihazların uygulama alanları ile ilgili tanıtım ve bilgilerin verilmesini amaçlayan BOZOK-BİLTEM Tanıtım ve Bilgilendirme  Çalıştayı  düzenlendi.

Bozok Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım ve bilgilendirme çalıştayına Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Uçar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Yumak, Prof. Dr. Şaban Güçlü, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Şahingöz, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Hidayet Çetin, Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü. Yrd. Doç. Dr. M. Avni Akçe ve sayıda öğretim elemanları katıldı.

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Bozok Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİLTEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Avni Akçe, yaptığı açılış konuşmasında Merkezi Laboratuvarın DPT (Kalkınma Bakanlığı) Araştırma Altyapısı Projesi kapsamında kurulduğunu belirterek BİLTEM ‘in kuruluşundan itibaren kat ettiği aşamalara değinerek, BİLTEM’in bilimsel faaliyetlerin nitelik ve nicelik yönünden artırılması, üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi, bilimsel araştırmalarda ulusal ve uluslararası işbirliğinin teşvik edilmesi, diğer kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve özel kuruluşlarla işbirliği yapılarak problemlerinin çözümüne yönelik analiz ve ölçümlerin yapılmasına ve teknoloji geliştirme ve uygulama projelerine destek olarak bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla kurulduğunu sözlerine ekledi. BİLTEM Müdürü Akçe konuşmasının sonunda BİLTEM bünyesinde bulunan cihazların teknik özelliklerine değinerek teknik altyapı ve yeni kazandırılan sistem cihazları ile her türlü bilimsel araştırmaların yapımına olanak sağladıklarının altını çizdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Uçar yaptığı konuşmada Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin gelmiş olduğu nokta üniversitemizin nereden nerelere geldiğinin kesin kanıtı niteliği taşıdığını belirterek üniversitemizin gelişim hızı açısından ilerisi için önemli ipuçları verdiğinin altını çizdi. Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Uçar konuşmasının devamında; “2007 yılından itibaren böyle önemli bir projenin hayata geçirilmesi için atılan somut adımların altyapı ve binasının da inşa edilerek hızla teknik cihaz ve gerekli sistem donanımlarının ivedilikle sağlanması üniversitemizin gelişim anlamındaki hızını ortaya koymaktadır.” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Uçar “Bozok Üniversitesi bir gemi ve biz de bu geminin tayfaları isek, birimizin başarısı hepimizin başarısı anlamına gelmektedir. Birimizin her hangi bir alanda, her hangi bir konuda elde ettiği bir başarı hepimizin başarısı anlamına gelmektedir” dedi.

Üniversitemiz Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden araştırma amaçlı herkesin yararlanacağının altını çizen Rektörümüz, “bu imkânlar dâhilinde çok güzel işler, çok güzel ürünler çıkacağına inancım tamdır” ifadelerini kullanarak bu projede emeği geçenleri kutladı.

Çalıştay öğretim elemanlarınca yapılan sunumların ardından Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin gezilmesiyle son buldu.

24.09.2013